Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Minecraft, a zarabianie

Drakeseko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wielu ludzi zakłada nowe tematy, w których pytają o to, że mają stworzoną range VIP na własnym serwerze, ale nie wiedzą, w jaki sposób stworzyć możliwość zapłaty. Ludzie odpowiadają różne pomysły. Ja postaram się zebrać te pomysły w jeden temat, tak, aby powstał wielki poradnik o zarabianiu przez serwer.

Jeśli taki temat już istnieje, to przepraszam, i proszę u usunięcie tematu.

mca.png

UWAGA!

Najlepiej najpierw zaopatrz się w jakiś komunikator, lub prywatne wiadomości na serwerze.

Jest to chyba najprostsza metoda zarabiania przez serwer, przeznaczona raczej na serwery domowe.

Gdy zachęcisz kogoś do kupna VIP, osoba ta musi kupić doładowanie do telefonu, do takiej sieci, z jakiej ty masz telefon.

Gdy kupi, wysyła ci kod na twój komunikator lub skrzynkę na serwerze w minecraft, a następnie ty doładowujesz sobie telefon, i tym samym sprawdzasz, czy kod jest poprawny.

mca.png

Jest to metoda przeznaczona w większości dla serwerów z hostingiem, który dodatkowo musi mieć możliwość opłacania za pomocą SMS.

Jednym z takich hostingów jest MineServ . Jeśli znacie jakieś inne hostingi, które spełniają wymogi (opłacanie serwera SMS), to myślę, że ta metoda będzie działać i tam.

Ale na początek radzę skorzystać, ze sprawdzonego przeze mnie MineServ.eu.

Opiszę, krótko, w krokach, co należy zrobić, aby działało, jak należy.

Krok I - Rejestrujemy się na stronie:

MineServ.eu - Wystarczy kliknąć , i przeniesie nas do okienka rejestracji.

Krok II - Gdy skończymy rejestrację mamy dwie wykluczające się możliwości do wyboru:

Możliwość I

Zakładamy własny serwer domowy. Jeżeli ktoś chce kupić rangę VIP, piszemy mu, żeby wysłał kod na doładowanie craftów (w przypadku MineServ) .

Możliwość II

Doładowujemy sobie crafty (w przypadku MineServ), a następnie wykupujemy serwer. Jeżeli ktoś chce kupić rangę VIP, piszemy mu, żeby wysłał kod na doładowanie craftów (w przypadku MineServ) .

Metody, tak jak podkreśliłem, różnią się tylko tym, czy wykupimy serwer, lub czy stworzymy domowy.

mca.png

Jest to metoda zbliżona do drugiej, wymaga konta bankowego.

Możesz skorzystać z usług serwisu

ProfitSMS, choćby dlatego, że do wypłaty nie potrzeba dowodu osobistego, nipu i innych tego typu rzeczy. Nawet dwunastolatek może wypłacić pieniążki na konto swojej mamy. Nie wspominam o nieodprowadzaniu podatku przez w/w firmę, powinni to robić ich klienci, ale dzieciaków skarbówka gonić raczej nie będzie, także wszystko jest ok - więcej kasy dla was.

Krok I. Załóż konto na ProfitSMS podając login, hasło, swoje dane osobowe oraz numer konta.

Krok II. Dodaj nową usługę do swojego konta - http://profitsms.pl/podstrona/15/profil-uzytkownika/nowa-usluga.html - UWAGA, tutaj zapamiętaj numer odpowiadający wartości wybranego przez Ciebie smsa.

Krok III. Przechodzisz do sekcji 'moje usługi', w której podany jest Twój unikalny klucz do API, oraz w liście usług treść SMSa - zapamiętaj zarówno klucz API, jak i treść SMSa (a najlepiej zapisz sobie).

Temat będzie aktualizowany o nowe metody!

Opublikowano

Dosyć słaby i gówno warty tut ... nawet nie ten dział co powinien, ale mniejsza z tym. Zauważ, że nie każdy ma serwer w MineServ. Co do "2" płatności to musisz podać dane oraz numer rachunku bankowego, a uwierz mi do takiego konta potrzebny jest pesel wiec skarbówka na 95% i tak cię dojedzie. Zapomniałeś dodać formę tradycyjny przelew oraz paypala. Co prawda miałeś chęci, ale to za mało.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Później jest wysyp serwerów kilkunastodniowych :) które sie rozpadają przez nie umiejętne prowadzenie bo dzieciaki myślą ze zarobią "kupe" kasy a prawda jest taka ze jeśli nawet wyjdą na 0 to powinni skakać do góry ;) Na palcach jedenej reki moge policzyć serwery które są dobre i ich finanse sa bliskie 0 :) dla przykladu jeden z najwiekszych serwerów survival przynosi straty mimo zapełnienia po brzegi ;) inny ma sprzet sponsorowany, 90% czasu zapelniony w 100% pozycja w google na pierwszej stronie pod frazami serwer minecraft itp. i co? 190zl wszystkich wpływów za poprzedni miesiac a to pokryje co najwyżej prąd do tego serwera :D niestety prowadzcy serwer nie dostanie nic bo ma prowizje 50% z sms jesli na serwer wpłynie min 200zl ;p de facto serwer warty jest 750zl jak by ktoś chciał wynająć na mc ;d

Chcecie kasy ? stawiajcie metina, wow czy nawet tibie, Minecrafta stawia się dla reklamy i własnej przyjemności :)

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

mpm112,

Coś mi się wydaję, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Po jakiego grzyba dane, oraz numer rachunku bankowego?

W przypadku MineServ, kupujący rangę VIP wysyła SMS, ty ładujesz sobie crafty, i dajesz mu range VIP ...

Poza tym temat będę aktualizował o nowe metody.

Edit:

Sorka za to, że w złym dziale. Poradnik pisałem o 3 nad ranem, byłem zmęczony.. Każdy może się pomylić :D

• 8 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, wielu ludzi zakłada nowe tematy, w których pytają o to, że mają stworzoną range VIP na własnym serwerze, ale nie wiedzą, w jaki sposób stworzyć możliwość zapłaty. Ludzie odpowiadają różne pomysły. Ja postaram się zebrać te pomysły w jeden temat, tak, aby powstał wielki poradnik o zarabianiu przez serwer.

Jeśli taki temat już istnieje, to przepraszam, i proszę u usunięcie tematu.

mca.png

UWAGA!

Najlepiej najpierw zaopatrz się w jakiś komunikator, lub prywatne wiadomości na serwerze.

Jest to chyba najprostsza metoda zarabiania przez serwer, przeznaczona raczej na serwery domowe.

Gdy zachęcisz kogoś do kupna VIP, osoba ta musi kupić doładowanie do telefonu, do takiej sieci, z jakiej ty masz telefon.

Gdy kupi, wysyła ci kod na twój komunikator lub skrzynkę na serwerze w minecraft, a następnie ty doładowujesz sobie telefon, i tym samym sprawdzasz, czy kod jest poprawny.

mca.png

Jest to metoda przeznaczona w większości dla serwerów z hostingiem, który dodatkowo musi mieć możliwość opłacania za pomocą SMS.

Jednym z takich hostingów jest MineServ . Jeśli znacie jakieś inne hostingi, które spełniają wymogi (opłacanie serwera SMS), to myślę, że ta metoda będzie działać i tam.

Ale na początek radzę skorzystać, ze sprawdzonego przeze mnie MineServ.eu.

Opiszę, krótko, w krokach, co należy zrobić, aby działało, jak należy.

Krok I - Rejestrujemy się na stronie: MineServ.eu - Wystarczy kliknąć , i przeniesie nas do okienka rejestracji.

Krok II - Gdy skończymy rejestrację mamy dwie wykluczające się możliwości do wyboru:

Możliwość I

Zakładamy własny serwer domowy. Jeżeli ktoś chce kupić rangę VIP, piszemy mu, żeby wysłał kod na doładowanie craftów (w przypadku MineServ) .

Możliwość II

Doładowujemy sobie crafty (w przypadku MineServ), a następnie wykupujemy serwer. Jeżeli ktoś chce kupić rangę VIP, piszemy mu, żeby wysłał kod na doładowanie craftów (w przypadku MineServ) .

Metody, tak jak podkreśliłem, różnią się tylko tym, czy wykupimy serwer, lub czy stworzymy domowy.

mca.png

Jest to metoda zbliżona do drugiej, wymaga konta bankowego.

Możesz skorzystać z usług serwisu ProfitSMS, choćby dlatego, że do wypłaty nie potrzeba dowodu osobistego, nipu i innych tego typu rzeczy. Nawet dwunastolatek może wypłacić pieniążki na konto swojej mamy. Nie wspominam o nieodprowadzaniu podatku przez w/w firmę, powinni to robić ich klienci, ale dzieciaków skarbówka gonić raczej nie będzie, także wszystko jest ok - więcej kasy dla was.

Krok I. Załóż konto na ProfitSMS podając login, hasło, swoje dane osobowe oraz numer konta.

Krok II. Dodaj nową usługę do swojego konta - http://profitsms.pl/podstrona/15/profil-uzytkownika/nowa-usluga.html - UWAGA, tutaj zapamiętaj numer odpowiadający wartości wybranego przez Ciebie smsa.

Krok III. Przechodzisz do sekcji 'moje usługi', w której podany jest Twój unikalny klucz do API, oraz w liście usług treść SMSa - zapamiętaj zarówno klucz API, jak i treść SMSa (a najlepiej zapisz sobie).

Temat będzie aktualizowany o nowe metody!

Dzięki ci bardzo!!!!!!! Pomogłeś mi jak nikt inny xD!!!!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lol mi to niedziała bo do tego trzeba mieć stronę i napisać o tym info .... Może ktoś pomóc w tym za pomoc mogę zapłacić PLN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...